Category - General Knowledge
Part - World Crops
Question No. - 25
Time - 25 Minuts
1. Which Country is the Largest Producer of Sugarcane in the world?
a) India
b) Brazil
c) China
d) Thailand
Ans- b) Brazil produces approximately 768 million tonnes of Sugarcane annually.
2. Which Country is the Largest Producer of potatoes in the world?
a) Shri Lanka
b) Pakistan
c) China
d) USA
Ans- c) China, accounting for 25.5% of world production.
3. Which Country is the Largest Producer of Groundnuts in the world?
a) Shri Lanka
b) Pakistan
c) China
d) USA
Ans- c) China.
4. Which Country is the Largest Producer of Soybean in the world?
a) India
b) Brazil
c) USA
d) Thailand
Ans- b) Brazil with global production with approximately 160 million metric tons.
5. Which Country is the Largest Producer of Rubber in the world?
a) India
b) Indonesia
c) Thailand
d) Vietnam
Ans- c) Thailand.
6. Which Country is the Largest Producer of Coffee in the world?
a) Ethiopia
b) Indonesia
c) Vietnam
d) Brazil
Ans- d) Brazil.
7. Which Country is the Largest Producer of Papaya in the world?
a) India
b) Brazil
c) USA
d) Thailand
Ans- a) India contributing about 44% of the global production.
8. Which Country is the Largest Producer of Rice in the world?
a) Shri Lanka
b) Pakistan
c) China
d) USA
Ans- c) China, more than 140 million metric tons.
9. Which Country is the Largest Producer of Cucumber in the world?
a) Shri Lanka
b) Pakistan
c) China
d) USA
Ans- c) China.
10. Which Country is the Largest Producer of palm oil in the world?
a) Ethiopia
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- d) Indonesia, approximately 46 million tonnes
11. Which Country is the Largest Producer of Tomato in the world?
a) Nepal
b) China
c) Pakistan
d) Bangladesh
Ans- b) China.
12. Which Country is the Largest Producer of Bajra in the world?
a) India
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- a) India.
13. Which Country is the Largest Producer of Chilli in the world?
a) Thailand
b) Pakistan
c) Combodia
d) India
Ans- d) India.
14. Which Country is the Largest Producer of Cotton in the world?
a) India
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- a) India is responsible for about 23-24% of the world's total cotton production.
14. Which Country is the Largest Producer of Bitter Gourd in the world?
a) India
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- a) India is responsible for about 31% of the total global production.
15. Which Country is the Largest Producer of Coriander in the world?
a) India
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- a) India is responsible for about more than 60% of the total global production.
16. Which Country is the Largest Producer of Marigold in the world?
a) China
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- a) China.
17. Which Country is the Largest Producer of Carrot in the world?
a) China
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- a) China. approximately 18.7 million metric tonnes annually.
18. Which Country is the Largest Producer of Coconut in the world?
a) China
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- b) Indonesia. 17,190,328 metric tons in 2024.
19. Which Country is the Largest Producer of Capsicum in the world?
a) China
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- a) China.
19. Which Country is the Largest Producer of Jute in the world?
a) India
b) Indonesia
c) Combodia
d) Indonesia
Ans- a) India.
20. Which Country is the Largest Producer of Corn in the world?
a) India
b) Indonesia
c) United States
d) China
Ans- c) United States, USDA Foreign Agricultural Service estimating a production of 377.63 million metric tons for the 2024-2025 season.
21. Which Country is the Largest Producer of Radish in the world?
a) India
b) Indonesia
c) United States
d) China
Ans- d) China.
22. Which Country is the Largest Producer of Apple in the world?
a) India
b) Indonesia
c) United States
d) China
Ans- d) China.
23. Which Country is the Largest Producer of Strawberry in the world?
a) India
b) Indonesia
c) United States
d) China
Ans- d) China.
24. Which Country is the Largest Producer of Mushroom in the world?
a) India
b) Indonesia
c) United States
d) China
Ans- d) China, production of cultivated mushrooms and truffles reached 45,428,825 tonnes in 2022 which is 94% of the world.
25. Which Country is the Largest Producer of Tea in the world?
a) India
b) Indonesia
c) United States
d) China
Ans- d) China.